Alles wat je moet weten over Private Banking

Heb je veel vermogen en weet je niet goed wat je hiermee moet doen? Dan zorgt dit er vroeg of laat mogelijk voor dat je verkeerde keuzes maakt. Deze keuzes kunnen jou behoorlijk wat geld kosten. Mogelijk verdampt een groot deel van jouw vermogen hierdoor wel. Hier zit je niet op te wachten. Overweeg daarom om jouw vermogen te laten beheren door een vermogensbeheerder. We spreken in dat geval ook wel van private banking. De kans is aanwezig dat jij (nog) niet bekend bent met deze dienst die veel banken tegenwoordig aanbieden. Om te kijken of dit iets voor jou is, vertellen wij je hieronder alles over private banking.

Hoe werkt private banking?
Voordat we dieper ingaan op private banking, is het wel zo makkelijk om eerst te weten hoe deze dienst van een bank precies in zijn werk gaat. Wanneer je kiest voor private banking, laat jij jouw vermogen beheren door een bank. Je krijgt een vermogensbeheerder toegewezen waar je veel en nauw contact mee hebt. Deze persoon investeert onder meer met jouw vermogen, maar hij kan je ook helpen bij andere zaken rondom jouw vermogen, zoals de belasting. Grote voordeel van private banking is dat jij zelf geen omkijken hebt naar jouw vermogen, terwijl je wel weet dat alles goed geregeld wordt. Door gebruik te maken van deze dienst heb je dus een (grote) zorg minder.

Wanneer private banking?
Heb je nog wat geld over? Dan wil je dit vermogen mogelijk laten beheren door een bank. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Private banking is namelijk alleen bedoeld voor vermogende mensen. Denk nu niet dat je met enkele tienduizenden euro’s al in aanmerking komt voor private banking. Nee, want je moet over tonnen besteedbaar vermogen beschikken. De drempel voor wealth management, zoals private banking ook wel genoemd wordt, verschilt per bank. Bij de ene bank is de drempel 1 miljoen euro, terwijl bij ABN Amro private banking mogelijk is vanaf een half miljoen. Er zijn ook banken die deze dienst aanbieden aan mensen met een besteedbaar vermogen van 250.000 euro. 

Een geschikte bank vinden  
Heb je minimaal 250.000 euro besteedbaar vermogen? Dan is private banking mogelijk. Hoe hoger jouw vermogen is, des te meer je te kiezen hebt. Wij raden je niet aan deze dienst af te nemen bij de eerste de beste bank. Waarom niet? Omdat iedere bank zelf invulling geeft aan private banking. Bij de ene bank is het dienstenpakket bijvoorbeeld uitgebreider dan bij de andere bank. Vergelijk de verschillende banken die private banking aanbieden daarom eerst goed met elkaar alvorens je een keuze maakt. Zo’n vergelijking helpt jou namelijk om de voor- en nadelen van private banking bij de verschillende banken in te zien. Neem hier de tijd voor. Alleen dan ben je namelijk in staat een geschikte bank voor private banking te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *