5 tips die jouw leven als ondernemer eenvoudiger maken

Beginnen met ondernemen kan lastig zijn. In de eerste fase weet je vaak nog niet hoe je het ondernemerschap het best kunt aanpakken. Naarmate het bedrijf groeit, komen er meer zaken om de hoek kijken waar je waarschijnlijk niet genoeg tijd voor hebt. In dit artikel hebben we vijf tips onder elkaar gezet die jouw leven als beginnende maar ook als ervaren ondernemer eenvoudiger maken. Door deze tips op te volgen kun je veel tijd én moeite besparen.

1. Gebruik slimme apps

Tegenwoordig kun je meer met je smartphone dan je denkt. Er bestaan namelijk verschillende slimme apps die jouw leven als ondernemer eenvoudiger kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan een applicatie waarmee je online kunt boekhouden of juist een app waarmee je jouw uren kunt registreren. De laatste app is vooral handig voor ondernemers die aan een urencriterium moeten voldoen. Zoek je een app waarmee je onkosten kunt declareren? Volgens Ik Ga Starten is de app Expensify een echte must-have.

2. Voorkom wanbetalers met een simpele stap

Klanten die niet op tijd betalen, kunnen zorgen voor vervelende situaties. Naast dat het voor financiële problemen kan zorgen, kost het ook veel tijd om achter deze betalingen aan te gaan. Voorkom dat je te veel tijd kwijtraakt aan de wanbetalers door jouw boekhoudsoftware te koppelen met je incassobureau. Op deze manier worden klanten direct doorgestuurd naar het incassobureau, die vervolgens de kwestie afhandelen.

3. Maak gebruik van automatische facturen

Ook het versturen van facturen kan veel tijd innemen. Zijn er facturen die op regelmatige basis, bijvoorbeeld één keer per maand, verstuurd moeten worden? Maak dan gebruik van factuur- of boekhoudsoftware en laat de facturen automatisch opstellen en versturen naar de ‘vaste klanten’. Het enige wat je hoeft te doen is een factuur opstellen en de looptijd instellen.

4. Ga voor een overzichtelijk CRM-systeem

Het onderhouden van contacten met klanten en zakelijke relaties is één van jouw belangrijkste taken als ondernemer. Kun je klanten en de bijbehorende correspondentie vaak niet terugvinden in jouw huidige systeem? Denk er dan eens aan om CRM-software te gebruiken. CRM staat voor customer relationship management en staat in het teken van het beheren van klantrelaties. Met CRM-software kun je al je klantinformatie én contactmomenten overzichtelijk bijhouden en terugvinden.

5. Besteed tijdrovende zaken uit

Administratieve werkzaamheden kunnen veel tijd van je vragen. Door deze taken uit te besteden kun je meer ruimte creëren voor andere zaken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een payrollbedrijf in te schakelen voor het oppakken van een groot deel van de administratie. Denk daarbij ook aan arbo-, loon- en personeelsadministratie. Hoe sneller jouw onderneming groeit, hoe groter de kans dat het uitbesteden van taken de verdere groei van jouw onderneming kan helpen.

Rechtshulp 

Veel succes met het ondernemerschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *