Beleggen

Beleggen

Beleggen werd vroeger altijd gezien als een hobby voor de rijken. Dit is echter een verkeerd beeld. Niet iedereen op de beurs is rijk. Er zijn zelfs mensen failliet gegaan met risicovolle beleggingen. Daarom is het verstandig om een goed risico management bij te houden en dit, voordat u begint met handelen, op papier zet. Een goed risico management kan u honderden – zo niet – duizenden euro’s opleveren.
Een grote valkuil voor beginnende beleggers is overschatting. Het komt wel eens voor dat beginnende beleggers de eerste trade in de plus afsluiten en de smaak te pakken krijgen. Ze denken dat ze inmiddels alles al onder de knie hebben en kunnen naar eigen zeggen de hele wereld aan. Het geld lijkt te groeien tot aan de horizon. Totdat de markt een keertje tegen zit. De negatieve transacties stapelen zich op en er wordt impulsief gehandeld. Als dit gebeurt moeten bij een belegger alle bellen gaan rinkelen en is het verstandig om even pauze te nemen om alles op een rijtje te zetten. Vervolgens kan er weer beargumenteerd en weloverwogen te gaan handelen.
Op deze subpagina zal ik vele tips geven en proberen te voorkomende dat veel beginnersfouten niet door de lezers van dit blog worden gemaakt. Doe hier uw voordeel mee!